Ρώσικα

Η Γλώσσα

Η Ρωσία θεωρείται μία από τις 8 μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις, ενώ τη χαρακτηρίζει η πλούσια πολιτισμική και λογοτεχνική παράδοση. Τα Ρωσικά είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ και κατέχουν την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε αριθμό ομιλητών (μιλιέται πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη). Τέλος η γλώσσα ανήκει στην ανατολική ομάδα των σλαβικών γλωσσών και μιλιέται σχεδόν σε όλη την Ανατολική Ευρώπη.

Που βρίσκονται οι ρίζες της ρωσικής γλώσσας;

Το ρωσικό αλφάβητο είναι μια παραλλαγή του ελληνικού (βυζαντινού), που επινοήθηκε τον 9ο αιώνα με σκοπό τη διάδοση της Αγίας Γραφής στους σλαβόφωνους. Αποτελεί έργο των μοναχών από τη Θεσσαλονίκη Κύριλλου και Μεθόδιου και του διαπρεπούς Αγιορείτη μοναχού και λόγιου Μαξίμου του Γραικού, η δράση των οποίων είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ρωσικής γλώσσας.

Είναι όντως η ρωσική γλώσσα πολύ δύσκολη;

Τα Ρωσικά είναι μια πλούσια και εκφραστική γλώσσα με τεράστια ευελιξία, χωρίς μεγάλες δυσκολίες για τους ελληνόφωνους σπουδαστές (σε σύγκριση με τους αγγλόφωνους), εξαιτίας της κοινής προέλευσης και της κοινής δομής γραμματικής και συντακτικού. Επίσης, στη ρωσική γλώσσα χρησιμοποιούνται πάρα πολλές λέξεις με ελληνικές ρίζες, οι οποίες γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους σπουδαστές.

Για ποιο λόγο να μάθει κανείς τη ρωσική γλώσσα;

Ο ελληνικός κόσμος διατηρούσε επί αιώνες στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Όμως τα τελευταία χρόνια λόγω της επιχειρηματικής της άνθισης η Ρωσία έχει εξελιχτεί σε μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης σε όλους τους τομείς. Οι Έλληνες μαθαίνουν τα Ρωσικά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους όπως για να διαβάσουν Ντοστογιέφσκι, να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια της Ρωσίας, να αναπτύξουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες, να αναζητήσουν μια καλύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά εργασίας, για προσωπικούς λόγους..!

Ποιοι ενδιαφέρονται συνήθως για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας;

Οι ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως φοιτητές και ενήλικες που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την υπέροχη αυτή γλώσσα, πλουσιότατη σε λεξιλόγιο και έκφραση.

Τμήματα

Στο εκπαιδευτήριο μας παρέχουμε Ολιγομελή και Ομοιογενή Τμήματα (4-9 ατόμων) για ποιοτικότερη εκπαίδευση. Με τους Δια δραστικούς πίνακες (Interactive Board) σε όλες τις αίθουσες, ο σπουδαστής συμμετέχει ενεργά στο μάθημα στο οποίο γίνεται ταυτόχρονη χρήση ψηφιακών μέσων. Τέλος η πολυετή εμπειρία των καθηγητών μας συνιστά ένα ακόμα βήμα προς την επιτυχία. Η πολύπλευρη αντίληψη που έχουμε για τη διδασκαλία, μεταμορφώνει το μάθημα σας σε ολοκληρωμένη μελέτη πολιτισμού και επικοινωνίας.

Τα τμήματα διαμορφώνονται σε παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να μπορεί κάποιος να συνεννοείται σε καθημερινό επίπεδο;

Ένας σπουδαστής θα είναι σε θέση να επικοινωνεί για θέματα καθημερινής ζωής μετά από 100-120 διδακτικές ώρες.

Σε πόσα χρόνια τελειοποιούνται οι γνώσεις στη ρωσική γλώσσα;

Η τελειοποίηση των γνώσεων στη ρωσική γλώσσα μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή. Παρόλα αυτά, για να φτάσει κανείς στο ανώτερο επίπεδο γνώσεων της ρωσικής γλώσσας χρειάζονται περίπου έξι ακαδημαϊκά έτη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ομαδικών μαθημάτων Ρωσικών σε σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα;

Το εκπαιδευτικό σύστημα του ΜLS και οι επιτυχίες των σπουδαστών του από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του, αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα των πλεονεκτημάτων που έχουν τα ομαδικά μαθήματα σε σύγκριση με τα ιδιαίτερα μαθήματα Ρωσικών.

Το ταξίδι στην εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, μετατρέπεται σε μία ομαδική προσπάθεια, στη διάρκεια της οποίας ο σπουδαστής κοινωνικοποιείται και εξασκείται με ανθρώπους που έχουν ένα κοινό στόχο, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα. Παράλληλα, κάθε σπουδαστής μπορεί μέσα από τον εντοπισμό της επίδοσης των υπολοίπων να αποκτήσει ένα μέτρο σύγκρισης, σχετικά με το πού βρίσκεται, αλλά και ένα κίνητρο, για να εντείνει τη μελέτη με στόχο να φτάσει το επίπεδο των συν-σπουδαστών του.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτουν τα ομαδικά μαθήματα Ρωσικών, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα, είναι η ευκαιρία για παράλληλες δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητες αυτές βρίσκονται στον πυρήνα του εκπαιδευτικού συστήματος που εφαρμόζει το MLS. Πρόκειται για θεματικές βραδιές, επισκέψεις σε πολιτιστικά γεγονότα των αντίστοιχων ξένων πολιτισμών που μελετούν οι σπουδαστές μας, αλλά και τμήματα συνομιλίας.

Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους σπουδαστές μία μοναδική ευκαιρία συνδυασμού της ψυχαγωγίας με την εκμάθηση, κάτι που τα ιδιαίτερα μαθήματα Ρωσικών δεν μπορούν να παρέχουν σε τέτοιο βαθμό.