Κινέζικα

Η Γλώσσα

Τα κινέζικα, είναι μία γλώσσα την οποία μιλούν περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Αποτελείται από πολλές διαλέκτους οι οποίες έχουν σημαντικές εσωτερικές διαφοροποιήσεις.

Η γλώσσα δεν αποτελείται από γράμματα αλλά από ιδεογράμματα δηλαδή σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μια ΙΔΕΑ. Τα ιδεογράμματα συνολικά είναι περίπου 47,000 χιλιάδες.

Τα Μάνταριν και τα Καντονέζικα είναι δύο από τις πιο διαδεδομένες διαλέκτους. Τα Μάνταριν είναι η διάλεκτος των 1,3 δις ανθρώπων και μιλούνται κυρίως στο Πεκίνο . Τα Καντονέζικα μιλούνται στο Hong Kong. Τα Μάνταριν είναι η επίσημη διάλεκτος. Γράφονται όπως ακούγονται και ουσιαστικά είναι απλοποιημένα σύγχρονα κινέζικα.

Η σύνταξη και η γραμματική αυτής της διαλέκτου είναι πολύ εύκολη γιατί δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, πτώσεις, ρηματικοί τύποι. Από την άλλη η προφορά είναι αρκετά δύσκολη.

Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες μετεγγραφής της κινεζικής σε λατινικούς χαρακτήρες. Από αυτή την προσπάθεια προέκυψε το σύστημα φωνητικής απόδοσης των κινέζικων, το Πινγιν. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί 1 ή 2 γράμματα των δυτικών αλφάβητων ώστε να αντιπροσωπευθεί ένας ήχος στα Μάνταριν, δηλαδή να αποδοθεί η προφορά της λέξης. Εκτός από την σωστή ηχητική απόδοση των λέξεων στην διάλεκτο Μάνταριν πολύ σημαντικό είναι να τονιστεί σωστά η λέξη. Η κινέζικη γλώσσα (τα Μάνταριν) έχει 5 τόνους, οι οποίοι τοποθετούνται όλοι επάνω από κάποιο φωνήεν. Υπάρχουν πολλές λέξεις που γράφονται και προφέρονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά σημαίνουν κάτι εντελώς διαφορετικό αν δεν έχουν τον σωστό τόνο.

Γιατί να μάθω κινέζικα;

Η Κίνα αποτελεί ένα σύγχρονο γίγαντα της Παγκόσμια οικονομίας. Οι οικονομικές της δραστηριότητες έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και οι συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, στο εμπόριο και σε πολλούς άλλους τομείς δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Επομένως η γνώση της γλώσσας αποτελεί ένα δυνατό χαρτί για την αναζήτηση εργασίας.

Τι γνώσεις πρέπει να έχω για να ξεκινήσω Κινέζικα;

Βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει κάποιος Κινέζικα είναι η γνώση του λατινικού αλφάβητου. Η οποία χρησιμοποιείται για να προφέρουμε τα κινέζικα ιδεογράμματα.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσω;

Η γλώσσα δεν απευθύνεται μόνο σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Για τον λόγο αυτό έχουν διαμορφωθεί επίπεδα ενηλίκων (ΗSK) αλλά και παιδικά (YCT).

Τμήματα

Τα κινέζικα δεν απευθύνονται μόνο σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά και εφήβους. Για τον λόγο αυτό είναι διαμορφωμένα και τα αντίστοιχα επίπεδα HSK για ενήλικες και YCT για παιδιά και εφήβους.

Γιατί να επιλέξω το MLS;

Στο Mastermind Language School τα τμήματα είναι ολιγομελή και ομοιογενή (4-9 ατόμων) για ποιοτικότερη εκπαίδευση. Με τους δια-δραστικούς πίνακες (Interactive Boards) σε όλες της αίθουσες, ο σπουδαστής συμμετέχει ενεργά στο μάθημα στο οποίο γίνεται ταυτόχρονη χρήση ψηφιακών μέσων. Ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά την κουλτούρα της χώρας, να διαβάσει πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της και να ακούσει πολλά ηχητικά αποσπάσματα (πχ τραγούδια) πέρα από αυτά που προσφέρει το βιβλίο. Η εκμάθηση μίας απαιτητικής ξένης γλώσσας, όπως είναι τα κινέζικα, στο MLS περνάει σε άλλη διάσταση!

Εκπληρώνουμε τις προσδοκίες των απαιτητικών γονιών που θέλουν να προσφέρουν ποιοτική ξενόγλωσση εκπαίδευση στα παιδιά τους. Η πολύπλευρη αντίληψη που έχουμε για τη διδασκαλία, μεταμορφώνει το μάθημα σας σε ολοκληρωμένη μελέτη πολιτισμού και επικοινωνίας.